×

Grădinița

Gradiniţa sub denumirea „Giocel”a fost amplasată și deschisă  în clădirea gimnaziului

din s. Negurenii Vechi în anul 2009.   Ea funcţionează în regim de program normal, fiind frecventată de aproximativ 40-50 de copii preşcolari, repartizaţi în 2 grupe, conduse de 3 educatoare titulare cu o înaltă pregatire pedagogică.

Grădinița are  3 săli destinate desfăşurării activităţilor  pedagogice şi este dotată cu mobilier modular şi multifuncţional.  În curtea grădiniței este amenajat teren de joacă.

Gradiniţa din s. Țîghira la fel funcționează în incinta clădirii Gimnaziului „Grigore Vieru” cu intrare separată,  amplasată în urma reparației clădirii Gimnaziului cu cofinanțare din partea Fondului de Investiții Sociale din Moldova. Este frecventată de aproximativ 40-46 copii.

Procesul instructiv-educativ se desfăşoară planificat, folosind un material didactic diversificat, bogat şi o bună dotare cu jucării și mijloace tehnice.

Cu ocazia Anului Nou , copiii din ambele grădinițe au primit cadouri de la Moș Crăciun, oferite de Primăria comunei Negurenii Vechi.

 

În anul 2015 am executat  Proiectele de reparație pentru redeschiderea grădinițelor  pentru o grupă mixtă în satul Coșeni și satul Zăzulenii Vechi  – 50 mii lei, care urmează a fi finanțate din ajutorul acordat de Guvernul Romaniei .

ненен я е у